Thursday, 12 February 2015

Travelog Bercuti Di Bandung Part 3

Hai korang. Dah muntah ijau belum baca trip aku ke bandung ni? Jangan muntah  lagi okay.. Tinggal sikit je lg ni. 

Khamis 11 dec 2014

Pagi tu kitorang bangun awal pagi sebab nak check out 1 hal, pastu kitorang nak pegi ke pasar baru. Tempat ni kul 8.30 pagi camtu dah bukak. Rugi la kalo sampai lambat. Hehehe. 


       

Kat sini mmg heaven bagi kaki shopping. Sebab macam2 ade. Dari pakaian wanita, kanak2, aksesori, telekung sembahyang. Memang rambang mata. Kitorang kat sini dri kul 8.30 pagi sampaila kul 2 lbh. Giloz. Cepat2 cari teksi, sebab nak check in hotel lain plak. 







                                         


                                                  

Konsep hotel ni pun same, boutique hotel. Room rate aku tak pasti tapi reasonable la. Sebab kitorang tak pentingkan sgt bilik janji bersih dah selesa. Balik bilik pun time nak tdo je sebab nak shopping katenye. Heehe.



                                             


Makan kat warung misbar. Restaurant ni ala2 cinema atau org indonesia panggil bioskop.best jugak konsepnya. Food ok la not bad. Lauk campur minang.



                                                              



                                        

Nasik, sotong masak hitam, bebek sambal ijo. Aku gi bandung mmg gila carik bebek. Bebek kat sane sedapp!


                                         

Siryes je Pakyong. Tengah kira brape duit abis ke tu? Heehe..

                                        



                                        

Kalo korang nak gi restaurant ni, die area heritage factory outlet. Korang jalan ke depan sikit nnt jumpe kedai ni. Food ok2 la not bad tp tempat dia mmg unik.



                                                           

Pegi Bandung tak makan Pisang cheese ni memang tak complete. Yg ni mmg super sedap. Teringat ingat plak. 

Malam tu balik hotel ingatkan dedua dah tebongkang sebab sakit kaki bejalan tak ingat dunia. Skali pakyong ajak aku food hunting area hotel tu seblum balik Malaysia besoknya. Ohh lupa nak bgtau, sebelum tu kitorang pegi kartika sari beli brownies and chocolate. Beli pisang sale skali. Orang duk cakap sedap tp mungkin tak kena ngn slera aku kot. Hmppph. Tak dappp. Balik hotel, kuar balik gi makan bebek. Pastu balik hotel, packing barang sebab besok flight pagi. Kul 5.30 pagi staff hotel dtg hantar breakfast nasik goreng kat bilik. 


                                           

Comel je. Nasik goreng, telo mata, ayam goreng ngn epal seketul di situ.


Kitorang bangun mandi siap2 then trus gi airport. Bye bye Bandung. Till we meet again! Thank you Pakyong sbb sudi bwk saya jenjalan sempena birthday ke-17 :) 










More tips, recipes, travelogs, follow :-

IG : ainismail
FB : nurmaizatul aini

2 comments:

  1. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  2. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete