Wednesday, 11 February 2015

Travelog Bercuti di Bandung Part 2

Salam semua. Ade ke yg sudi baca blog merapu aku ni. Hehe. Takpela aku saje je buat blog ni untuk kenangan akan datang. So nnt anak cucu aku bleh la tgk future nenek dorang ni buat ape kan. Hehe. Ok jom sambung balik cita psl bandung trip ni. Walaupun tak sampai 2 bulan aku pegi bandung, tapi cam hilang ingatan plak ape yg aku buat kat sane sepanjang 3 hari tu. Tapi kalo aku tipu pun bukannya korang tau. Muahahah.

Rabu 11 dec 2014



Recommended sgt kalo korang datang bandung. Sila lah dtg ke ANATA SALON ni. Bleh wat facial, pedi medi, creambath, salon rambut sume ade and harga pun berpatutan. Pakyong sempat buat facial, medi pedi sementara tunggu aku buat rebonding. Dari kul 12 sampai la kul 3 ptg baru siap. Kehkehkeh. Tq yang. 

Settle je hal rambut, kitorang menapak pegi bali heaven. Time tu tgh ade renovation so tak brape best sgt. Call blue bird taxi suh bawak kitorang pegi cihampelas walk. Nak carik makan and sambung shopping. Kat Bandung ni, ade few taxi yang 'selamat' untuk korang naik. Ni orang sane sndiri yang bgtau aku. 



Blue bird taxi. Teksi ni guna meter. Tp minimum rate adelah 30,000 (lbh kurang $10).. Paham ke idok ni? Maksud aku, kalo kat meter tu time korang dah sampai tulis 20,000 rupiah, still korang kene bayau 30,000 rupiah. Mmg camtu konsepnya.



Cipaganti taxi. Teksi bermeter jugak. And konsep minumum rate tu pun lbh kurang cam blue bird. 

Gemah Ripah taxi. Teksi meter jugak and ade minimum rate. Lebih kurang Blur Bird & Cipaganti. So sepanjang kat sane, 3, teksi ni je yg kitorang naik. Tapi kat sane, pengangkutan mmg takde masalah. Belambak teksi. Pilih je teksi mane yg ngko nak naik.



Perut pun dah lapar. So kita brenti makan dulu. Cantik gak restaurant ni tapi lupa ape name dia. Berhadapan dengan ciwalk. Order satay kambing, bakso, nasik dengan ayam penyet. Dah kenyang baru bersemangat nak shopping. Kat bandung ni barang2 nak kata murah sgt2 tu bagi aku takdelah murah. Tp kebanyakan harga yang korang tgk kat bandung, korang takkan dpt kat Malaysia. Contohnya sepasang blouse, kalo ko pegi Kenanga Wholesale, ko dapat harga $45. Beli borong 3 helai mungkin ko dapat murah sikit. Tp kan bandung, sehelai blouse jenama ZARA pun korang bleh dpt less than $40.. Ade tu $25-$30.. Depends tahap kesabaran ko lah nak menapak dari satu outlet ke satu outlet. Kitorang byk shopping pun sebenarnye utk raya nnt. Byk beli utk org berbanding diri sndiri. Ye ke? Kehkehkeh



       Courtesy of google image



Ni sebahagian factory outlet yg ade kat bandung. Rajin ngn tidak je nak pegi dari 1 kedai ke 1 kedai. Aku??? Nanado.. 

Bersambung......





More tips, recipes, travelogs, follow :-

IG : ainismail
FB : nurmaizatul aini

1 comment:

  1. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete